Als fotograaf heb je een fototoestel nodig. Vaak schaf je je eerste camera aan op het moment dat je geen ervaring en waarschijnlijk weinig ambitie hebt. Heb je eenmaal gekozen, dan blijf je meestal dat merk trouw.Zeker als je een keer begint met het aanschaffen van dure lenzen, is het haast onmogelijk om nog over te stappen. Zo ben ik begonnen met Canon en dat merk gebruik ik nog steeds. Ik ben erg tevreden met Canon en kan lezen en schrijven met de toestellen.

 

Ik begon met een 450D met twee kit-lenzen. De telelens bleek al snel te langzaam voor mijn wensen en werd vervangen door een 70-200 f4 IS. Daarna werd de body vervangen door een 50D. Die heb ik vier jaar met veel plezier en naar volle tevredenheid gebruikt. Langzaam maar zeker liep ik steeds vaker tegen de grenzen van het toestel aan en ik merkte dat ik steeds vaker spullen moest gaan lenen om te kunnen doen wat ik graag wilde omdat de 50D het niet bijhield. Na lang nadenken heb ik besloten te wachten op de 7D mark II. Meteen na de introductie heb ik deze besteld en hij voldoet aan al mijn verwachtingen. De 50D is nu tweede body.

 

Wat zit er in de koffer?

 

Body’s

Canon 7D MII

Canon 50D

 

Lenzen

Tokina 11-16 2.8

Canon 24-70 2.8

Canon 70-200 2.8 IS

 

Flitser

Canon 580 EX II

 

Diversen

Accu-pack voor flitser

Statief (zelden in gebruik…)

Filters

en dan nog een paar tassen….