Over Roel 2017-04-06T18:28:00+00:00

Ik ben Roel Gaj. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en een hond.  Ik heb Franse Taal en Letterkunde gestudeerd in Utrecht en daarna als docent aan de slag gegaan in Sittard waar ik ook woon. Ik hele leven fanatiek gesport. Nadat ik door omstandigheden een stuk minder actief moest gaan sporten in 2008, heb ik me gestort op de fotografie. Ik begon als thuisfotograaf, maar al snel nam ik mijn camera mee naar sportwedstrijden en toen was het hek van de dam.

Van thuisfotograaf werd ik hobbyfotograaf. Wat mijn status nu is, weet ik niet precies. Uit-de-hand-gelopen-hobbyfotograaf is misschien de beste omschrijving. Op dit moment heb ik namelijk niet de ambitie om volledig professioneel te gaan fotograferen. Ik heb een leuke baan bij Trevianum scholengroep. Daar ben ik coördinator en docent en ook dat doe ik met veel plezier. Op deze manier combineer ik twee zaken op een prettige manier!

Ik vind het geweldig om mensen vast te leggen in hun element. Sport leent zich daar natuurlijk heel goed voor, maar overal waar mensen met passie bezig zijn, kun je mooie foto’s maken.  Ik vind het op dit moment een geweldige uitdaging om mensen vast te leggen in de omstandigheden zoals ze zijn. Zoeken naar het licht, kijken met andere ogen, zien wat anderen niet zo zien en dat dan vastleggen. Je moet het dan doen met de omstandigheden zoals ze zijn en er het best van maken. Daar hou ik van!  Om die reden heb ik waarschijnlijk weinig met studiofotografie, wellicht bewaar ik dat voor later, als ik wat ouder ben. Dan kan ik waarschijnlijk minder goed door de modder kruipen en op mijn rug tussen de hondendrollen liggen om het plaatje te maken dat ik wil.

Alle foto’s op deze site zijn (natuurlijk) door mij gemaakt. Behalve de foto bovenaan de pagina. Die is gemaakt door Wouter Roosenboom. Zijn site is zeker de moeite waard! www.wouterroosenboom.nl

MEER VAN ROELFOTOGRAFIE

ACTUEEL

Splash Dribble toernooi bij HC Scoop

mei 20th, 2018|0 Comments

Ieder jaar organiseert HC Scoop het Splash Dribble toernooi voor de jongste jeugd. De teams komen van verre om deel te nemen aan dit leuke, zelfs internationale toernooi waar leuk en sportief spelen centraal staat.

HC Scoop heren 1 – BHC Overbos

mei 7th, 2018|0 Comments

De mannen van Scoop speelden een oefenpot tegen HBC Overbos. Het werd een zware pot voor Scoop die ze uiteindelijk verloren. De kneiterharde zon maakte het fotograferen tot een uitdaging. Het resultaat staat hieronder.

KVL 2018

februari 3rd, 2018|0 Comments

De afgelopen vijf jaar mocht ik de foto's maken bij het KVL: het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival. Mijn plaatjes van dit feestje staan hieronder. Klikken en kijken.